Sezonul rece ne aduce mai ales bătăi de cap. Din cauza temperaturilor scăzute, atât adulții, cât și copiii, riscă să răcească. Sezonul rece este sezonul virozelor care ne pot pune la pat. Dar nu trebuie să cedezi sau să dai iama în sertarul cu medicamente. Poți folosi unul din aceste 10 remedii pentru orice tip de tuse, potrivite pentru adulți și copii:

tuse

1. Taie o ridiche în cubulețe mici, pune-le pe tavă și presară zahăr. Pune tava la cuptor 2 ore. Scurge sucul și toarnă-l într-un recipient din sticlă. Bea 2 lingurițe de 3-4 ori pe zi, înainte de mese și somn.

2. Dulceața de pere sau perele coapte sunt un remediu bun în cazul tusei puternice. Decoctul de pere uscate potolește setea în timpul febrei. Într-un pahar cu o lingură de bucăți de pere uscate se toarnă 500 ml de apă și se fierbe 20 de minute. Lasă apa să stea 4 ore și strecoar-o. Bea 100 ml de 4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mâncare.

3. Pentru ușurarea expectorației, bea suc de merișor cu miere sau sirop de merișor, câte o lingură de câteva ori pe zi. Mai poți bea ceai din frunze de căpșună.

4. În cazul tusei uscate, fă inhalații. Mărunțește și amestecă o lingură de eucalipt, una de calendulă și una de lemn dulce. Peste o lingură de astfel de amestec toarnă 200 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 5-10 minute, apoi inspiră aburii. Copiii mici în primii ani de viață nu au voie să facă inhalații, în deosebi când au febră.

5. Pentru a trata tusea îndelungată încearcă compresele. Amestecă o lingură de făină, una de muștar uscat, una de ulei de floarea soarelui, una de miere și o lingură de votcă( țuică). Înfierbântă amestecul la aburi, amestecând permanent. Aluatul obținut pune-l pe o pânză, iar aceasta pe piept. Acoperă cu folie alimenară sau cu o pungă din plastic și cu un fular gros. Ține compresul până se răcește.

6. Pisează 2 banane coapte, adaugă-le într-o cratiță cu 200 ml de apă și fierbe-le 10 minute. Când băutura se răcește un pic, adaugă miere și bea.

7. 100 ml de suc de ridiche sau de morcov amestecă cu 100 ml de lapte. Bea câte o lingură de 6 ori pe zi.

8. Amestecă o lingură de oțet, cu una de ulei de măsline sau de camfor. Îmbibă cu această soluție o țesătură din lână și pune-o pe piept.

9. Fierbe 10 curmale în 500 ml de apă timp de 30 de minute. Strecoară și lasă un pic să se răcească, apoi bea. Este un remediu eficient împotriva tusei uscate.

10. Timp 45 de minute pune la înmuiat stafidele. Mănâncă-le seara înainte de culcare, împreună cu o cană de lapte fierbinte.

Sursa: eustiu.com

asthma free quit smoking magic

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.