Chiar şi o singură ţigară pe zi le pune fumătorilor în mod serios sănătatea în pericol – spun oamenii de ştiinţă, după ce au analizat 140 de studii diferite. O ţigară fumată în decurs de 24 de ore este suficientă pentru a creşte cu aproape 50 la sută riscul de boli de inimă şi cu 30 la sută pe cel de atac vascular, în cazul bărbaţilor. Pentru femei, procentele sunt mai mari.

Foto: Gulliver/Getty Images

Pe lângă heroină şi cocaină, nicotina este una dintre substanțele cu grad mare de dependență. În medie, un fumător încearcă de opt până la 11 ori să se lase de fumat până când reuşeşte. Experţii estimeaza ca piaţa globală a produselor şi procedurilor dedicate renunţării la fumat va atinge 20 de miliarde de dolari pâna în anul 2025. Şi în România, ofertele farmaciilor şi ale medicinii alternative se înmulţesc de la an la an.

Maria Zaharia, fumătoare: Fumătoare fiind de atâţia zeci de ani, am încercat mai multe gadgeturi, printre care şi acela cu magneţii şi o grămadă, dar nu am rezistat. Au fost câteva zile, o zi, două, trei.

Maria nu renunță. A aflat de o altă tehnică care promite să o scape de viciu în numai 15 minute.

George Ţăranu se recomandă drept specialist în combaterea adicţiilor. De profesie inginer constructor, nu are studii medicale, dar poartă halat alb, îşi numeşte clienții pacienţi şi a înfiinţat o clinică privată. Pretinde că tratează dependenţa de nicotină cu 15 minute de auriculoterapie.

George Ţăranu, auriculoterapeut: Procedura de renunţare la fumat durează între 15 şi 17 minute, în care stimulăm marea majoritate a organelor, centri nervoşi ai organelor care sunt stimulate de consumul de gudron, nicotină şi multe alte substanţe. Îi creăm pacientului starea de confort pe care o are atunci când fumează.

dr. Magdalena Ciobanu, coordonator program Stop Fumat: Auriculoterapia nu ştiu exact ce îi determină fumătorului, că îi dispare, că uită de ţigară? Să fim serioşi!

Pentru un sfert de ora de terapie, amatorii scot din buzunar 1.200 de lei. Unul din zece fumători vor simţi efecte benefice ale procedurilor alternative, dar numai pe termen scurt.

prof. dr. Florin Mihălțan, medic primar pneumolog: Pe moment ele ajută, dar nu în terapiile de lungă durată, nu ceea ce noi cuantificăm de obicei la sfârșitul a două luni, a șase luni și la un an. Există întotdeauna o rată de recidivă.

Nu este singura metodă fără dovezi științifice. Ce spun medicii despre acupunctură, hipnoză, homeopatie sau ţigările electronice?

asthma free quit smoking magic

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.