Aveti aici o sinteza de tratamente naturiste pentru vindecarea sinuzitei:

 • Ceai din amestec în cantități egale din boabe de ienupăr, muguri de pin, coada șoricelului, mușețel, tătăneasă, cimbru: o lingură din acest amestec se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă să infuzeze 15 minute, apoi se strecoară. Se beau trei căni pe zi îndulcite cu câte o linguriță de miere.
 • Amestec în cantități egale din muguri de pin (brad), cimbru, mușețel, boabe de ienupăr, coada șoricelului și salvie: peste o lingură din amestec se toarnă o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat 15 minute, apoi se strecoară. Se beau trei căni pe zi îndulcite cu miere.
 • Amestec din frunze de jaleș, rozmarin, răchitan, flori de coada șoricelului şi trei frați pătați: o lingură din acest amestec se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă 10 minute să infuzeze, apoi se strecoară. Se beau trei căni pe zi.
 • Decoct din rădăcină de cerențel: două lingurițe de rădăcină măcinată se fierb la foc mic timp de 30 minute cu o cană de apă, se lasă să se răcească şi se strecoară. Se beau două-trei căni pe zi.
 • Decoct de cuișoare: patru-cinci cuișoare se fierb timp de cinci minute cu o cană de apă, apoi se strecoară. Se beau două căni pe zi.
 • Cataplasmă cu hrean: hreanul ras împreună cu rădăcina de untul pământului se pun într-un tifon sau o pânză de bumbac şi se aplică pe frunte, la rădăcina nasului. Se menține cât suportă pielea. Procedeul se folosește seara înainte de culcare şi se repetă zilnic timp de o săptămână. Se poate folosi numai hrean.
 • Compresă cu ardei iute: se aplică pe frunte o pânză de bumbac (tifon) înmuiată în tinctură de ardei iute amestecată cu apă. Se menține cât suportă pielea.
 • Cataplasmă cu terci de tătăneasă: rădăcina mărunțită şi amestecată cu puțină apă se pune într-un tifon sau pânză de bumbac şi se aplică pe frunte, la rădăcina nasului. Se lasă timp de două-trei ore sau chiar peste noapte.
 • Cataplasmă cu cartof: se rade un cartof crud, se amestecă cu o lingură de sare grunjoasă şi câteva picături de alcool 30°-40° şi se pune într-o pânză de bumbac. Se aplică pe frunte, se acoperă cu o fâșie de celofan (folie de plastic) şi apoi cu un fular de lână. Se menține peste noapte. Procedeul se repetă câteva zile. Atenție, sucul de cartof pătează!
 • Compresă cu sare: două-trei linguri de sare grunjoasă neiodată/sare de mare/sare de Himalaya se înfierbântă într-o tigaie uscată sau în cuptor şi se pun într-un săculeţ din pânză de bumbac. Se aplică pe frunte şi se menține până când se răcește, apoi se reîncălzește şi se repetă procedeul cât timp este nevoie. Atenție, poate arde pielea!
 • Compresă cu bitter suedez: fruntea se unge cu alifie de gălbenele şi apoi se aplică un tampon înmuiat în bitter suedez. Se menține timp de 15 minute. Procedeul se repetă zilnic, seara înainte de culcare.
 • Cataplasme cu frunze de varză: o frunză mare de varză strivită se amestecă cu zeamă de lămâie şi cu câteva linguri de argilă. Amestecul se pune pe frunte şi se acoperă cu o pânză de bumbac sau cu un tifon. Se menține până se usucă. Frunza de varză se va strivi pe o farfurie sau pe o suprafață de inox pentru a se păstra sucul rezultat.
 • Tinctură de propolis: se beau zilnic, de trei ori pe zi, câte 30 de picături de tinctură de propolis în puțină apă. Se găsește preparat propolis și în soluție apoasă care se poate lua direct pe un cubuleț de pâine.
 • Inhalație cu vapori de sare: patru linguri de sare grunjoasă neiodată/sare de mare/sare de Himalaya se dizolvă în doi litri de apă clocotită. Se inhalează aburii timp de zece minute.
 • Inhalație cu ulei esențial de eucalipt: într-un vas cu apă clocotită se pun trei-patru picături de ulei esențial de eucalipt. Se inhalează aburii rezultați. În timpul inhalației, se pot stimula sinusurile prin apăsări repetate cu degetele arătătoare la baza nărilor, la rădăcina nasului, sub sprâncene şi la baza pomeților obrajilor. În același mod şi la fel de eficiente sunt inhalațiile cu ulei esențial de mentă, cimbru, cuișoare sau brad/pin.
 • Inhalație cu usturoi: în jumătate de litru de apă clocotită se pune un cățel de usturoi ras (zdrobit) şi o linguriță de oțet de mere. Se inhalează aburii degajați timp de 10 minute.
 • Aspirări (spălături) nazale cu decoct dintr-un amestec din coada șoricelului, salvie, mentă, frunze de soc, frunze şi fructe de afin: două linguri din acest amestec se fierb timp de zece minute într-o cană cu apă. Se strecoară şi se fac aspirații nazale de două ori pe zi.
 • Tratament cu usturoi: o dată pe săptămână, timp de șase săptămâni la rând, se ține sub limbă, timp de trei-patru minute, un amestec din doi căței de usturoi pisați şi puțină sare. Este bine ca după acest procedeu să se facă spălături nazale cu apă cu sare.
 • Presopunctura şi acupunctura efectuate de o persoană specializată sunt procedee eficiente.
asthma free quit smoking magic

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.