În România sunt foarte mulți pacienți nediagnosticați cu BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică), cunoscută și ca boala fumătorului. 

BPOC

Mulți oameni nu își dau seama cât de gravă e boala aceasta, deși în clasamentul OMS, BPOC apare ca fiind a patra cauză de mortalitate la nivel mondial.

Cel mai adesea, oamenii pun simptomele BPOC pe seama bătrâneții. BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică) este o boală de plămâni care cauzează anual moartea a 3 milioane de oameni la nivel mondial, și aproape jumătate dintre pacienți nu știu că au boala.

În România, aproximativ un milion de oameni suferă de BPOC.

Simptomele timpurii ale bolii nu sunt recunoscute, mai ales din cauza faptului că tusea, senzația de sufocare, oboseala par a fi consecințe firești ale fumatului sau înaintării în vârstă. 

“Diagnosticarea la timp este obiectivul campaniei Tu știi câți ani au plămânii tăi?, aflată deja la a șasea ediție” spune prof. dr. Florin Mihălțan, președintele Societății Române de Pneumologie.

“Și în acest an facem testări gratuite și îi îndemnăm pe toți românii care fumează, tușesc și nu rezistă la efort să caute pe www.desprebpoc.ro lista cabinetelor medicale unde se pot face spirometrii gratuite” continuă Mihălțan.

Campania de testari gratuite a început în octombrie în 18 judete din țară și ține până la sfârsitul anului. Testările se fac pe bază de programare telefonică, iar lista completă a cabinetelor medicale disponibile este pe www.desprebpoc.ro. În luna octombrie, au fost testate 1920 persoane, iar 540 au fost depistate cu BPOC.

Cei mai solicitați medici au fost cei din județele Dolj și Suceava. De asemenea, în weekendul 15-16 noiembrie, bucureștenii sunt invitați să se testeze la un cort special amenajat în Parcul Tineretului, la intrarea Șincai, în intervalul 10.00-19.00. 

Testarea pentru depistarea BPOC se numește spirometrie, nu doare, durează câteva minute și măsoară cantitatea de aer inspirată și expirată de o persoană, precum și timpul necesar inspirației și expirației.

asthma free quit smoking magic

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.