În teoria MTC (medicinei tradiţionale chineze), astmul bronşic este în mod clar diferenţiat între atacuri reale şi perioadele dintre atacuri.  În cazul în care atacurile se întâmplă, acest lucru este considerat a fi o afectiune acută, de exces, iar obiectivul este de a dispersa excesul şi a opri atacul. Vântul, un factor de patogenitate non-substanţial, se afla în bronhii şi se combină cu factorii patogeni Rece sau Căldură pentru a provoca bronhospasmul.

Între atacuri, organismul este considerată a fi într-o stare de Deficienta. Plămânii şi Rinichii lucrează împreună pentru a produce “Wei qi”, sau Chi-ul defensiv.  Chi-ul defensiv poate fi considerat analog cu sistemul imunitar. Energia Yang se produce din mâncarea pe care o mâncăm.  Rinichii sunt inceputul capacitatii noastre de a produce Chi defensiv, iar Plămânii răspândesc Chi-ul defensiv pe suprafaţa exterioară a trupurilor noastre pentru a îndepărta factorilor patogeni cum ar fi Vânt-ul, Frig-ul şi Căldura. Atunci când Plămânii sau Rinichii (sau ambele) sunt slăbiţi, adesea există o deficienţă de Chi defensiv, facandu-ne mai vulnerabili la raceli, infectii, atacuri de astm etc. Se crede că Chi-ul defensiv al unei persoane poate fi slab din cauza unei slăbiciuni constituţionale ereditare (până la 75% dintre copiii cu astm au un istoric al bolii in familie), dar şi mamele care fumează în timpul sarcinii şi imunizările din copilarie, de asemenea, sunt citate ca factori care contribuie în astm.

Acupunctura poate avea un efect remarcabil în oprirea unui atac acut de astm. Mulţi pacienţi resimt imediat o alinare imediat după un tratament de acupunctura, simţind că blocarea căilor respiratorii, pur şi simplu a fost eliminată. Deoarece spasmul bronsic apare datorită supra-stimularii sistemului nervos parasimpatic, unele puncte de acupunctura tradiţională pentru “calmarea spiritului” sunt utilizate pe scară largă pentru astm. Stimularea acestor puncte pot alina atât stresul fizic cât şi cel emoţional, probabil deoarece declanşează eliberarea de neurotransmiţători în creier. Prin urmare, pacientul poate simţi o scapare fizica de constrictia bronşica şi, de asemenea, o eliberare emotionala sau psihologica de teama de constrictie şi de sufocare.

În filozofia chineză, şi în medicina chineză, omul este văzut ca o parte integrantă a naturii. Faptul că atacurile de astm induse de alergeni sunt puternic sezoniere, iar cele mai devastatoare atacuri au loc în iarna şi primăvara, conduce practicienii medicinei chineze să-şi coordoneze tratamentul lor de suferinzi de astm cu anotimpurile. Iarna şi primăvara, în timpul atacurilor, accentul se pune pe dispersarea factorilor patogeni de Vânt, Frig şi Căldură. Vara, atenţia este întoarsă spre tonifierea (eliminarea deficitului de energie în) Plămâni şi Rinichi, precum şi spre stimularea organismului de a-şi creşte rezervele sale de Chi defensiv. Deoarece vara este cel mai Yang anotimp al anului, energia acelui anotimp este utilizată pentru creşterea rezervelor organismului de energie Yang.

asthma free quit smoking magic

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.