544views

Odata instalata, boala nu se mai poate vindeca definitiv pentru ca bronhiile dilatate nu isi vor mai reveni la forma initiala. Cu toate acestea, tehnica medicala recenta poate permite in unele cazuri de bronsiectazie ca la persoanele tinere bronhiile sa fie refacute in urma unei interventii chirurgicale.

Accentul trebuie pus pe tratamentul profilactic inca de la primele semne ale acestei boli. Se va trata de fiecare data fiecare focar de infectie al cailor aeriene superioare si in acest fel se va preveni cronicizarea acestora. Focarele de infectie (vegetatii adenoide, amigdale, deviatii de sept) vor trebui asanate daca se infecteaza repetat. Complicatiile bronho-pulmonare, ale rujeolei, tusei convulsive, gripei vor trebui de asemenea tratate pentru a preveni instalarea bronsiectaziei.

Tratamentul vizeaza deci combaterea infectiei si eliminarea secretiilor. Remediile naturiste se vor folosi pentru a ajuta tratamentul medicamentos cu antibiotice.

In primul rand se va introduce o cura cu sucuri de legume care prin aportul suplimentar de lichide va face sa fluidifice sputa mai usor. Cura se recomanda sa dureze 10 zile consecutive, zilnic consumandu-se sucuri preparate din 200 ml de morcov, 50 ml de telina si 20 ml de ridichi. Cura se poate suplimenta cu suc de orz verde (cate 50 ml de 3 ori pe zi), preparate de aloe si boabe de ienupar. Se pot consuma de asemenea si cate 8 linguri pe zi dintr-o infuzie preparata din 80 g de usturoi pisat la 250 ml apa clocotita.

Pentru combaterea infectiei din bronsiectazie se recomanda:

  • infuzia de busuioc – Se pune o lingurita de planta la 200 ml de apa clocotita. se beau 3 cani pe zi sau se pot face inhalatii de 3 ori pe zi, din care una seara inainte de culcare, folosindu-se 2 lingurite de planta.
  • infuzia de cimbrisor – se pun 1-2 lingurite de planta la o cana cu apa si se beau 2 cani pe zi.
  • ciubotica cucului – se prepara o infuzie din 1-2 lingurite de flori la 200 ml apa. Se bea treptat in cursul unei zile. Se mai poate prepara si un decoct dintr-o lingurita de rizom si radacini la 250 ml apa. se adauga si un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se beau cate 1-2 linguri la intervale de 2-3 ore.
  • coada soricelului – infuzie din 2 linguri de flori la 500 ml apa clocotita. se bea caldut si fractionat in 4-5 reprize in cursul unei zile.

Pentru eliminarea secretiilor se folosesc:

  • ceapa – se fierb bulbii de ceapa dupa care se consuma apa in care au fiert.
  • patlagina – se consuma cate o lingura la interval de 2 ore dintr-o infuzie preparata din o lingura de frunze la 200 ml apa clocotita.
  • podbal – infuzie din 1-2 lingurite de flori si frunze uscate maruntite la 200 ml apa clocotita. Se lasa 15 minute acoperit, apoi se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi.
  • porumbar – se prepara un decoct din o lingurita de fructe la 250 ml apa rece care se pun la fiert 20 de minute. Se beau 2-3 cani pe zi.

Masuri de prima urgenta in bronsiectazie:

  • Acoperiti nasul si gura pacientului cu mainile facute palnie timp de 3-5 minute.
  • Sfatuiti victima sa-si tina respiratia dupa ce inspira.
  • Administrati bolnavului sublingual o jumatate de lingurita de pulbere de radacina de valeriana.
  • Se pot folosi si sucul de leustean sau ceapa administrat sublingual.

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

asthma free quit smoking magic

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…