floare tuse

Tusea este un simptom minimalizat, de multe ori ignorat

Totuşi ea arată o iritare; aceasta poate fi la nivelul gatului sau al plămanilor şi trăiesc o tensiune nervoasă care mă irită şi de care vreau să mă eliberez. Este posibil să mă simt sufocat intr-o situaţie, de către o persoană, pe care nu o suport. Mă simt frustrat, imi vine să ţip, să imi „scuip” suferinţa, dar educaţia mea mă impiedică să fac acest lucru.

Prin tuse, reuşesc să mă eliberez de emoţiile mele, să resping ceva care mă deranjează, ceva ce nu mai vreau. Poate fi vorba despre singurătate, nefericire, tristeţe, neinţelegere, frustrare etc. Uneori am nevoie să tuşesc, chiar mă forţez, deoarece simt ceva blocat in gatul meu. Este vorba, de obicei, de ceva ce nu pot exprima, de teamă de reacţia celorlalţi. Tusea apare atunci cand văd că pot fi deposedat de ceva. Pentru că vreau să păstrez totul pentru mine, corpul meu reacţionează „respingand inamicul” cu această tuse.

Tusea este uscată (iritativă) atunci cand sunt iritat şi ii critic pe cei din jurul meu, pe care nu ii mai suport Atunci cand sunt nervos, sub tensiune, pot să dezvolt un tic, care constă intr-o tuse care imi ascunde jena, tensiunea sau nervozitatea. Tusea poate persista atunci cand m-am certat cu cineva şi nu am rezolvat situaţia. Sau cand vreau să obţin atenţia celorlalţi. Există ceva blocat in gatul meu, dar mai degrabă, eu mă simt blocat intr-o situaţie. Mă revolt intr-un mod subtil.

Ezit şi, in loc să spun intr-un mod direct şi ferm ceea ce am de spus, spun doar cateva cuvinte.

Tusea umedă, care este insoţită de secreţii, pare a avea o semnificaţie mai profundă.

Tusea convulsivă exprimă ranchiuna şi uneori capriciile mele, pe care nu le pot exprima decat intr-un mod violent, deoarece sunt foarte iritat.

Acceptand să recunosc ceea ce mă irită (poate fi vorba despre un aspect din mine pe care imi este greu să il accept) tusea va dispărea. Dacă persistă, inseamnă că nu reuşesc să mă eliberez. Este bine să imi acord timp pentru a rezolva situaţiile care mă irită şi să mă simt mai bine cu cele pe care trebuie să le accept .

Jacques Martel

asthma free quit smoking magic

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.