Deşi puţin cunoscută şi apreciată pe meleagurile noastre, rădăcina de ghimbir este deosebit de aromată, având un gust atât picant, cât şi dulce şi o savoare deosebită.

ghimbirul

Pe lângă aceste calităţi, are şi efecte curative. Dr. Violeta Pîrvu, medic specialist MF, competenţă fitoterapie, apiterapie, ayurveda, ne spune care sunt acestea.

Scade durerea în mod natural

Dacă suferi de dureri de cap, migrene, dureri menstruale, acestea pot fi combătute prin administrarea de ghimbir în doze terapeutice. Sub formă de ceai sau sirop, ghimbirul poate fi numit analgezic natural.

Bun remediu în răceli

Prin conţinutul său în uleiuri volatile şi substanţe antiinflamatorii, ghimbirul e un remediu excelent în răceli şi gripe, fiind folosit în inflamaţii ale gâtului, răguşeală, febră, sub formă de ceaiuri, pulbere fină sau sirop.

Calmează durerile de articulaţii

Studii realizate pe loturi de pacienţi care au urmat tratament cu ghimbir pentru calmarea durerilor articulare, au dovedit că ghimbirul are cel puţin acelaşi efect cu folosirea medicamentelor antiinflamatorii, neavând însa efectele secundare nedorite asociate acestora.

Reduce colesterolul

Ghimbirul poate scădea nivelul crescut de colesterol, în cazul administrării de durată, în doze prescrise de către medicul fitoterapeut. Îl puteţi folosi sub formă de sirop sau ceai.

Tratează bronşitele

Folosit ca atare sau în combinaţie cu alte plante, ghimbirul a dat rezultate foarte bune în astmul bronşic şi bronşite, datorită efectului său bronhodilatator şi antiinflamator.

Înlătură greaţa

Administrat sub formă de pulbere, tincturi, extracte apoase sau rădăcină proaspătă, ghimbirul are efecte foarte bune asupra organismului.

Deşi nu se ştie exact mecanismul exact prin care acţionează, ghimbirul se utilizează frecvent în caz de greaţă, vomă, rău de avion sau rău de maşină, cu rezultate foarte bune. De asemenea se foloseşte şi în caz de greaţă apărută ca efect secundar al chimioterapiei.

asthma free quit smoking magic

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…