Nici bine nu s-a răcit vremea afară că mulți se îndreaptă către farmacii de teama de a nu contracta un virus care să-i țintuiască la pat.

Ai schimbat rapid garderoba astfel încât să te protejezi cum poți mai bine de fluctuațiile vremii și de neplăcutele simptome ale răcelii?

Atunci cu siguranță au și început să circule pe lângă tine și celebrele mituri despre ce să faci și ce să nu faci la răceală.

Așa că hai să demontăm câteva dintre cele mai celebre mituri despre răceală:

Evită antibioticele când ești răcit

Antibioticele ar trebui folosite numai atunci când te confrunți cu anumite bacterii, atunci când vorbim despre răceală, avem de a face cu un virus, care doar dacă apar anumite complicații precum bronșite sau sinuzite au nevoie de antibiotice. În rest alege să tratezi răceala cu tratamente naturiste, să consumi cât mai multe fructe și legume pentru ca organismul să aibă la dispoziție toți nutrimenții necesari pentru a întări sistemul imunitar.

Baia de aburi nu te scapă de răceală

Cum te vede cineva că tușești sau sufli nasul cum te sfătuiește să stai la abur, eventual să adaugi și niște sare în apa respectivă. În regulă, aburii ajută a decongestionarea căilor nazale, te ajută să transpiri, să elimini câteva toxine, dar nu va scoate și răceala din tine. Eventual te va ajuta să dormi mai bine pentru că vei respira oarecum mai ușor.

Vitamina C nu te scapă de răceală

Cel mai mare mit referitor la răceală este acela că dacă ai parte zilnic de vitamina C nu vei mai răci. Vitaminele joacă un rol important în menținerea sănătății atât la nivel mintal cât și fizic. Însă asta nu te va scuti de virusul gripal, eventual doar te va atinge o formă mult mai ușoară decât dacă nu ai avea deloc doze vitaminice în organism. În plus excesele nici ele nu sunt bune, și cel mai mare pericol atunci când vine vorba de prea multă vitamina C în organism este apariția diareei.

Deci, vitamina C și echinaceea, propolisul sau orice alt aliment minune fac bine organismului uman însă nu este o garanție că nu vei mai răci deloc.

Răceala nu apare doar iarna

Chiar dacă marea majoritate a oamenilor răcește iarna, asta nu înseamnă că în celelalte anotimpuri ești ferit. Virusul este activ pe toată perioada anului, însă în anotimpul rece ești mult mai predispus din cauză că ai mai multe ocazii să fii la un loc cu mai mulți oameni, căile nazale se usucă mai ușor și repede, crește nivelul de vulnerabilitate la tot ce înseamnă infecții virale…deci, concluzia este că nu doar iarna poți răci, doar ești mai predispus, atât.

Un alt mit este acela că răceala se transmite prin intermediul unui sărut, cei drept, la nivelul cavității bucale se află o mică cantitate de viruși, însă nu suficienți astfel încât să răcim, mai multă atenți ar trebui acordată la mucusul nazal, acolo bacteriile sunt infinit mai multe decât regăsim pe buze sau în gură.

Dacă te înfometezi scapi de răceală

Serios? Alimentele au rolul de a hrăni organismul și de a-ți oferi toți nutrimenții necesari pentru a combate boala, în timp ce lichidele sunt necesare pentru a drena mucozitățile de la nivelelul căilor nazale și bucale. Deci, consumul de alimente și lichide este indispensabil sănătății corpului tău, altfel vei fi și mai slăbit

Înfometarea nu este o soluție bună niciodată, alege să te alimentezi corespunzător și nu uita de hidratare, chiar dacă vremea se răcește tot mai mult.

asthma free quit smoking magic

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.