810views

Primul lucru de știut: când vorbim despre mucus în gât, de obicei ne referim la flegmă. Mucusul produs în nas, al cărui rol este de a proteja mucoasele nazale, se poate îngroșa din mai multe motive. Este atunci imposibil să curgă normal prin nas: prin urmare, curge în partea din spate a gâtului, dând această impresie de mucus, această jenă la înghițire. În caz de mucus în gât, este, prin urmare, cel mai adesea o problemă la nivelul nasului.

Flegma in gat: 4 remedii ale bunicii de încercat

Spălarea nasului

Spălarea nasului este o soluție interesantă în caz de mucus in gat cauzat de sinuzită sau de reflux acid. Se face cu ser fiziologic sau cu un produs de cumpărat în farmacii. Spray-urile saline fiziologice se fac cu capul înclinat peste chiuvetă, în fiecare nară, astfel încât lichidul să curgă prin cealaltă nară. Gestul trebuie urmat de suflarea nasului.

Auto-masaj

Medicina tradițională chineză oferă două puncte de presopunctură pentru a curăța căile respiratorii superioare și a facilita respirația. Punctul GI20 „recepția parfumurilor” are scopul de a debloca nasul: așezați cele două degete arătătoare pe colțul exterior al fiecărei nări, la baza nasului și apăsați timp de 3 minute în timp ce respirați bine. Punctul GI1 „yangul comerciantului” ajută la subțierea secrețiilor nazale: ciupiți marginea exterioară a degetului arătător, partea degetului mare, timp de un minut pe fiecare mână în timp ce respirați corect.

Fitoterapie

În medicina pe bază de plante, proprietățile expectorante ale iederei macinate (Glechoma hederacea) sunt bine cunoscute: în timpul Antichității, medicul grec Theophrastus din Ereso a recomandat-o pentru curățarea căilor respiratorii. Pentru a elimina mucusul din gât, uleiul solarizat de iederă macinată este utilizat în masaj, o dată pe zi.

Aromaterapie

Pentru a ajuta la eliminarea mucusului, putem paria pe uleiul esențial de eucalipt radiat (Eucalyptus radiata Siebold) care are proprietăți expectorante și mucolitice puternice. Se utilizează în inhalare: așezați 3 picături de eucalipt radiata pe un țesut și inspirați mult timp de 5 ori pe zi, până la îmbunătățire. Atenție: acest ulei esențial este interzis copiilor, femeilor însărcinate și care alăptează, precum și persoanelor cu astm și/sau epilepsie.

asthma free quit smoking magic

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.