Pneumonia este o infecție care afectează micile alveole din plămâni. Există diferite tipuri de pneumonie și variază de la ușoară la severă. Tratamentul pneumoniei se administrează în funcție de cauza sa. Pneumonia se poate dovedi uneori fatală și poate duce și la alte probleme grave de sănătate, chiar și la moarte.

Care sunt simptomele pneumoniei?

Diferite tipuri de pneumonie au diferite tipuri de simptome. Unele tipuri de pneumonie nu au deloc simptome. În general, simptomele pot fi la fel de frecvente ca răceala sau gripa. Unele dintre simptome sunt următoarele:

 • Diferite tipuri de tuse și flegmă colorată, cum ar fi verde, galben sau, uneori, sângeroasă (rugină)
 • Febra și frisoane
 • Împușcând dureri toracice ascuțite care se pot agrava atunci când respirați profund sau tuseți
 • Respirație scurtă
 • Durere de cap
 • Pierderea apetitului
 • Oboseală excesivă
 • Confuzie (vârstnicii suferă de ea mai mult decât cei mai tineri)

Ce cauzează pneumonia?

Apariția bacteriilor, a unui virus sau a altor organisme poate duce la pneumonie. Când inhalați diferite tipuri de viruși într-unul sau ambii plămâni, aveți șansa de a inhala pneumonie. Infecția poate apărea chiar în fluxul sanguin sau după anumite traume sau intervenții chirurgicale în sau în apropierea plămânilor. Când sistemul imunitar se luptă să lupte împotriva acestor organisme, sacii aerieni ai plămânilor se inflamează și se umplu cu lichid. Există diferite cauze ale pneumoniei. Unele dintre ele sunt enumerate mai jos,

 • Bacterii
 • Viruși
 • Micoplasma (o bacterie rezistentă la antibiotice)
 • Ciuperci
 • Infecții secundare la persoanele cu SIDA
 • Acumularea de lichide sau alte substanțe în plămâni

Cum se diagnosticheaza pneumonia?

Medicii pot diagnostica această afecțiune după ce au auzit un sunet ca un trosnet sau un șuier atunci când folosesc un stetoscop pentru a verifica plămânii pacientului. O radiografie toracică confirmă de obicei prezența lichidului în plămâni, care este unul dintre simptomele pneumoniei. Pentru a fi sigur, medicul poate comanda și teste suplimentare, care includ teste de sânge și culturi de lichid pulmonar sau spută.

Care este tratamentul pneumoniei convenționale?

Tratamentul convențional pentru pneumonie este dependent de agentul cauzal și de starea pacientului. Pentru pneumonia bacteriană, medicul poate prescrie antibiotice. Aceste medicamente, de obicei, nu ajută la pneumonia virală, care este similară cu condițiile precum gripa – adică lichide și odihnă. Uneori, totuși, medicamentul antiviral ajută, de asemenea. Dar, uneori, infecțiile bacteriene urmează adesea aceste tipuri de infecții virale, astfel încât antibioticele sunt administrate pentru a opri evoluția afecțiunii. Medicamentele fără prescripție medicală pot anula și oferi ameliorare de febră.

Tipurile severe de pneumonie necesită tratament imediat cu anumite medicamente intravenoase, cum ar fi antibiotice și, în unele cazuri, este furnizat oxigen suplimentar. Ocazional, un pacient este plasat pe un ventilator mecanic pentru a menține funcția pulmonară în timp ce infecția se elimină treptat. Pentru a preveni boala, medicii pot recomanda vaccinul pneumococic, în special persoanelor cu risc crescut de a dezvolta boala.

Pacienții se luptă adesea să tusească mucusul atunci când suferă de pneumonie. Un mod de a obține scutirea de această afecțiune este să beți băuturi calde. Consumul de lichide calde ajută la relaxarea flegmei, deoarece poate fi folosit ca expectorant. Acest lucru ajută, de asemenea, la ușurarea tusei și a dificultăților de respirație asociate cu pneumonia. În timp ce urmați medicamente convenționale, vă ajută întotdeauna să urmați practici holistice, cum ar fi presopunctura sau alte remedii naturale pentru pneumonie, pentru a vă ameliora unele simptome și a accelera procesul de vindecare.

Puncte de presopunctură pentru tratarea pneumoniei

Teoria medicală tradițională chineză susține acupunctele speciale sau punctele de presopunctură pentru a fi un tratament holistic eficient pentru pneumonie. Acupunctele se află de-a lungul meridianelor sau canalelor din corpul vostru. Acestea sunt aceleași meridiane energetice și acupuncte care pot fi vizate pentru a trata diferite afecțiuni. Se crede că energia vitală curge prin aceste canale invizibile – sau o forță vitală numită qi (ch’i). Se crede, de asemenea, că există 12 meridiane majore care conectează organe specifice sau rețele de organe, structurând un sistem de comunicare în întregul corp. Meridianele încep chiar la vârful degetelor, se conectează la creier și apoi se conectează la un organ legat de un anumit meridian.

Încercați următoarele puncte de presopunctură pentru plămâni sau puncte de presopunctură pentru pneumonie:

LU7 = Prindeți mâinile împreună și atingeți încheietura superioarăa unei mâini cu degetul arătător al celeilalte; puteți găsi un punct pe o linie cu degetul mare, într-o mică adâncitură. Puteți exercita presiune asupra punctului.

LU5 = Acesta este situat chiar pe pliul interiorului cotului, pe partea degetului mare. Apăsați acest punct cel puțin 1 minut.

LI4 = Strângeți degetul mare și arătătorul împreună, formând o creastă deasupra degetului mare. Punctul se află în mijlocul acelei creaste, chiar deasupra capătului pliului format de degetul mare și arătătorul; excelent pentru majoritatea problemelor de la talie în sus.

ST36 = este situat la o lățime de palmă sub marginea inferioară a rotulei, chiar pe marginea exterioară, într-o depresiune chiar între tibie și mușchiul piciorului. Este un tratament eficient pentru majoritatea problemelor de la talie în jos.

asthma free quit smoking magic

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.