Spune adio zilelor cu dureri de cap, febră și frisoane. Asta pentru că există nenumărate remedii naturiste pentru răceala, aflate la îndemâna oricui.
 

Siropul de cătină

Bogată în vitamina C, cătina este recunoscută pentru efectul benefic pe care-l are asupra imunității. Un organism slăbit din cauza răcelii are nevoie de „întăritori“ pentru sistemul imunitar.

Poți apela la siropul de cătină, pe care îl obții din 200 de grame de fructe şi din 800 g de miere. Speli boabele, le pui în borcan, și torni mierea. Lași într-un loc răcoros, șapte zile. Iei câte o lingură, pe stomacul gol, dimineața, până la vindecare.

Varza și spanacul, de ajutor

Un studiu al canadienilor de la MacMaster University, Ontario, a arătat că alimentele bogate în zinc sunt printre cele mai bune remedii naturiste pentru răceală.

Ei au analizat rezulatele a 17 studii despre efectele zincului asupra persoanelor care suferă de infecții respiratorii și au descoperit că acest mineral reduce durata bolii și severitatea simptomelor. Îl poți lua din spanac, varză, mazăre, sparanghel și din fructe precum prunele uscate și bananele.

Remedii naturiste pentru răceală: inhalațiile cu uleiuri esențiale

Inhalaţiile cu uleiuri esențiale grăbesc vindecarea infecțiilor respiratorii. Acestea ajută la desfundarea nasului, la reducerea secrețiilor nazale, cât și la calmarea tusei.

Alege uleiul de levănțică datorită proprietăților antiseptice și vei vedea că răceala îți va trece mai rapid. Încearcă și inhalațiile cu ulei esențial din muguri de pin, de rozmarin și de eucalipt. Adaugi 3-4 picături de ulei într-un lighean cu apă fierbinte. Stai deasupra vasului un sfert de oră, cu capula acoperit de un prosop.

Remedii naturiste pentru răceală: usturoiul, antibiotic natural

Datorită alicinei, substanţă cu efect antibacterian, usturoiul se numără printre cele mai eficiente remedii naturiste împotriva răcelilor de sezon. Îl poți consuma de 2-3 ori pe zi, de la primele simptome.

Ca să fie și gustos, poți întinde pe o felie de pâine un amestec format din doi căţei de usturoi pisaţi, pătrunjel tocat şi o lingură de ulei de măsline.

asthma free quit smoking magic

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.