Afectiunile respiratorii sunt foarte comune in Statele Unite, si aproximativ 36.6 milioane de oameni sufera de boli respiratorii, cu un numar estimat de 13 milioane care sufera dar nu au diagnostic.

inflamatia plamanilor

CUM AFECTEAZA ACESTE BOLI SANATATEA PLAMANILOR

Bronhopneumopatia cronica obstructiva (BPOC) si astmul sunt cele mai prevalente afectiuni in SUA. Astmul se caracterizeaza prin ingustarea si obstructionarea cailor respiratorii care duc la perioade reversibile (atacuri/acutizari) de respiratie ingreunata. Cauza acestei ingustari este adeseori inflamatia care poate fi tratata prin exercitii de respiratie si folosirea unui inhalator (cu un medicament specific).

Diferit de astm insa, simptomele BPOCului nu au un caracter complet reversibil, si aceasta boala este caracterizata de restrictionarea pasajului aerului. Limitarea aceasta este practic un raspuns inflamator la poluanti externi, cum ar fi vapori iritanti, fum de tigara si gaze de esapament.

Desi se considera ca ambele boli au o componenta genetica, si sunt influentate de factori de mediu, cercetarile sugereaza faptul ca astmul este principal influentat de un substrat genetic, pe cand BPOCul este cauzat de expunerea la particule nocive. Cauzele acestor boli difera, insa simptomele sunt cauzate de inflamatie in ambele cazuri.

SIMPTOME ALE BOLILOR RESPIRATORII

 • respiratie suieratoare
 • tuse
 • dispnee (respiratie ingreunata)
 • tahicardie (batai rapide ale inimii, peste normal)
 • cianoza buzelor si unghiilor (devin usor albastre)

PLANTE CARE IMBUNATATESC SANATATEA PLAMANILOR

Dat fiind faptul ca inflamatia este principala cauza a acestor probleme, este important sa gasim o metoda de a o reduce. Vestea buna este ca exista multe plante care ne pot ajuta sa reducem aceasta inflamatie, in mod natural.

Acidul rozmarinic este un flavonoid care se gaseste in mai multe plante. Printre ele, putem aminti:

 • rozmarin
 • salvie
 • menta
 • cimbru
 • maghiran
 • oregano

Acest acid are un potent efect antiinflamator, care poate opri inflamatia plamanilor si astfel permite aerului sa circule mult mai usor. Conform unui studiu, suplimentarea orala cu acid rozmarinic are abilitatea de a reduce leziunile pulmonare cauzate de inhalarea particulelor din gazele de esapament.

Asadar, va puteti obtine doza din acest acid adaugand 2 lingurite de rozmarin sau oricare alta planta din cele mentionate mai sus, si sa le lasati la infuzat 10-15 minute.

asthma free quit smoking magic

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…