Inflamaţia sinusurilor – sinuzita – este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care, în sezonul rece, oamenii ajung la medic. În general, aceasta se situează în primele 10 diagnostice stabilite în cabinetele medicilor de familie şi al cincilea diagnostic pentru care se prescriu antibiotice. Netratată, boala poate genera un fenomen de tip septico-infecţios.

Legătura dintre nas şi sinusuri conferă acestei afecţiuni o caracteristică:

„Orice sinuzită se naşte, trăieşte şi moare odată cu rinita care a generat-o“.

„Boala poate îmbrăca aspect inflamator sau infecţios, iar manifestările clinice sunt resimţite atât în plan general, cât şi local. La copil, rareori, forma acută a sinuzitei se cronicizează”, explică dr. Maria Beuran, medic primar ORL, şef de lucrări.

Simptomele pot ascunde chiar şi cancere

“Pacientul nu trebuie să recurgă la automedicaţie, mai ales la antibiotice care pot ameliora simptomatologia, dar pot «masca» şi boli severe. Multe alte afecţiuni ORL se pot manifesta asemănător – inclusiv cancerele localizate în această sferă -, astfel încât doar medicul specialist poate stabili diagnosticul şi tratamentul în urma consultului şi analizelor de laborator şi imagistice.

Netratate, sinuzitele se pot croniciza şi pot da complicaţii de vecinătate (orbito-oculare, osteocraniene, meningo-encefalice, venoase, afectări bronho-pulmonare etc.) sau complicaţii generale, la distanţă – de tip septic -infecţios. Tratamentul poate fi medicamentos sau chirurgical, uneori fiind necesare şi consulturi interdisciplinare – alergologice sau stomatologice”, explică dr. Maria Beuran.

asthma free quit smoking magic

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.