Usturoiul și ceapa țin virușii la distanță și scad tensiunea. Mulți dintre cei care încearcă să găsească un leac minune pentru tratarea răcelii și a gripei spun că usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural care ne poate ajuta să fentăm afecțiunile de sezon.

Fără îndoială, ai auzit de metoda cu care mulți se laudă că nu au mai răcit de luni bune, mâncând în fiecare zi câte un cățel de usturoi întreg, sau că au scăpat de tusea enervantă cu un ceai preparat din frunze de ceapă.

E adevărat, usturoiul conține o serie de nutrienți, alături de vitamine și minerale, dar și fitochimicale, de care virușii par că se feresc. Sucul de usturoi este un remediu excelent în fața răcelilor, a gripelor sau a virozelor respiratorii, atât de des întâlnite mai ales la schimbul dintre anotimpuri. Totodată, usturoiul mai degajează bronhiile și combate infecțiile, dar ține la distanță și streptococii.

Ceapa, pe de altă parte, are și ea o mulțime de beneficii, printre care reducerea senzației de inflamație la nivelul căilor respiratorii, dar și de calmare a tusei. În plus, leguma bogată în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 și magneziu mai are un efect pe care cei mai mulți nu îl cunosc. Este cel mai bun somnifer natural, fără efecte secundare și fără riscuri în ceea ce privește dependența. Ceapă este un antiseptic excelent, care luptă împotriva bacteriilor și a toxinelor din corp.

Efecte benefice

Consumul regulat de usturoi poate ajuta la prevenirea multor afecțiuni cronice de sănătate. Studiile arată că usturoiul este un antibacterian natural și antifungic. Ajută la scăderea colesterolului în mod natural și acționează simultan ca un diluant în sânge. Crește imunitatea datorită proprietăților sale antioxidante, iar cercetările au demonstrat că are un rol în prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare. Dar poate una dintre cele mai promițătoare acțiuni ale acestui „medicament minune” este capacitatea sa de a scădea tensiunea arterială. Dar, contrar omologilor săi farmaceutici, usturoiul poate realiza toate aceste beneficii pentru sănătate fără multitudinea de reacții adverse!

Usturoiul conține alicină, unul dintre cele mai benefice remedii pentru hipertensiune arterială. Un studiu realizat de cercetătorii de la Academia Rusă de Științe Medicale și a investigat efectele comprimatelor de pulbere de usturoi cu eliberare în timp asupra bărbaților cu tensiune arterială ușoară până la moderată. Cercetările au arătat că administrarea unei tablete de usturoi de 600 mg a scăzut nivelul tensiunii arteriale.

Usturoiul și hipertensiunea

Pe măsură ce organismul crește producția enzimei de conversie a angiotensinei I, sau „ACE”, crește tensiunea arterială. Medicamentele inhibitori ACE funcționează prin blocarea formării acestei enzime, dar au efecte secundare multiple. În schimb, usturoiul conține gama-glutamilcisteină, un inhibitor natural al ACE. Acest compus chimic, în combinație cu conținutul ridicat de alicină, dă usturoiului capacitatea sa de a dilata arterele, scăzând astfel tensiunea arterială.

Precauții

Deoarece usturoiul este un diluant natural al sângelui (anticoagulant), administrarea acestuia în combinație cu medicamentele pentru subțiarea sângelui poate fi riscantă. Dacă luați un diluant de sânge sau un medicament inhibitor de ACE pentru tensiunea arterială, consultați-vă medicul înainte de a începe un consum regulat de usturoi. Apoi, nu trebuie ignorat că sunt boli în care usturoiul este contraindicat din cauza acidității sale.

asthma free quit smoking magic

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.