Astăzi, aerul curat devine o resursă rară, ceea ce înseamnă că, mai mult ca niciodată, trebuie să fim atenți la plămânii noștri și la semnele pe care ni le dau atunci când ceva nu este în regulă. Se pare că unele dintre aceste semne sunt destul de ușor de respins, dar dacă le acordați atenție, acestea v-ar putea ajuta să vă mențineți sănătoși.

1. Dureri de spate și de umăr

Deși este catalogată ca fiind un simptom rar, durerea de spate, de umăr sau chiar de piept poate indica începutul a ceva grav care, dacă este detectat în stadii incipiente, este foarte probabil să poată fi tratat. Dacă această durere este mai puternică și durează mai mult decât durerea de spate obișnuită sau dacă o resimțiți des, ar putea fi o idee bună să mergeți la medic.

2. Tuse

O tuse poate fi un indiciu pentru ceva simplu, cum ar fi o banală răceală, dar poate fi și un simptom al unor boli cronice, de unde și importanța de a ști cum să distingem diferitele tipuri de tuse. Tusea acută și subacută ar putea fi semne de cancer pulmonar, mai ales dacă este combinată cu alte simptome, cum ar fi tusea cu sânge.

3. Respirația scurtă

Dificultatea respirației este cel mai adesea cauzată de afecțiuni cardiace sau pulmonare, cum ar fi astmul sau alergiile. Dacă vă confruntați cu acest lucru, este o idee bună să vă schimbați mediul și să încercați să ieșiți din oraș pentru o vreme sau să încercați o rutină de antrenament mai eficientă. Asigură-te că îți contactezi medicul dacă te confrunți foarte des cu dificultăți de respirație.

4. Ochii și pielea de culoare galbenă (icter)

Aceasta poate fi o afecțiune ușor de respins, dar este foarte importantă, deoarece este un indicator clar al problemelor hepatice. Icterul este o afecțiune care face ca pielea să devină galbenă. Afectează, de asemenea, partea albă a ochiului tău, transformându-l în galben pal și, în cazul bolilor acute, în galben închis.

5. Lipsa de energie

Toată lumea se simte obosită din când în când, acest lucru este normal. Lipsa somnului sau stresul pot fi cauzele oboselii, dar dacă vă simțiți anormal de obosit foarte des, tusea nu dispare și aveți o pierdere a poftei de mâncare, este posibil să aveți o afecțiune medicală de bază.

Bonus: Sfaturi de urmat pentru o sănătate optimă a plămânilor

Cercetarea și știința populară s-au angajat să sensibilizeze publicul larg cu privire la importanța sănătății plămânilor. Împreună cu această mișcare, multe site-uri au creat un mit despre curățarea plămânilor. Nu există nicio soluție rapidă pentru „curățarea” plămânilor, de aceea este important să corectăm obiceiurile proaste atunci când acestea apar.

Renunțarea la fumat și adaptarea dietei sunt cele mai evidente obiceiuri pe care le puteți controla pentru a vă asigura că aveți plămâni sănătoși. Cel mai important este că sunt cele mai eficiente. Dacă trăiești cu o afecțiune cronică, încearcă să adaugi în dieta ta alimente bogate în antioxidanți.

Nu aștepta până când ești obligat să faci mișcare! Luați inițiativa și refaceți-vă plămânii, făcându-i mai activi. Dacă aveți o boală cronică nu trebuie să vă descurajați. Luați legătura cu medicul dumneavoastră înainte de a vă schimba rutina, dar rețineți că, așa cum am menționat aici, este posibil ca persoanele cu astm să alerge chiar și maratoane.

Chiar dacă astmul nu are încă o cauză clară, știm că acarienii și alți germeni care trăiesc în praf pot agrava aceste afecțiuni atunci când ajung în sânge. Așadar, este important să aspirați des și să investiți într-un aspirator de bună calitate. Încercați să folosiți produse naturale și să evitați parfumurile și aerosolii.

Ați experimentat vreunul dintre simptomele enumerate aici sau ați întâlnit vreo rutină magică de detoxifiere a plămânilor? Spune-ne în comentarii ce părere ai despre acestea și ce soluții ai găsit!

asthma free quit smoking magic

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…