516views
Verbascum_densiflorum_S2

În caz de răceală sau alte boli respiratorii, este recomandată utilizarea unui sirop de tuse, dar majoritatea au rezultate de moment şi pot avea efecte adverse, dacă sunt folosite frecvent, şi anume:

  • somnolență
  • greață
  • vărsături
  • dificultăți de respirație
  • eritem
  • amețeală
  • mâncărime

În cazul bolilor respiratorii cronice, cum ar fi astmul sau bronşita, medicii prescriu adesea corticosteroizi, care sunt luaţi prin inhalator.

În ciuda faptului, că aceste preparate le sunt într-adevăr necesare unor pacienţi, studiile au arătat că acestea cresc riscul de infecţii fungice şi slăbeşte sistemul imunitar.

Din fericire, există un ceai, care poate fi o alternativă excelentă la astfel de medicamente şi nu prezintă nici un pericol pentru sănătate.

Oamenii au utilizat lumânărica de secole ca un remediu eficient pentru tratarea bolilor respiratorii. Este o plantă obişnuită, care creşte în toate părţile lumii.

Secretul constă în faptul că planta conţine saponine, compuşi care acţionează ca expectorante naturale. Astfel, lumânărica elimină excesul de mucus din plămâni şi acest lucru vă îmbunătăţeşte starea de spirit.

În plus, are proprietăţi emoliente puternice, care calmează durerile de gât, cauzate de tusea frecventă. Astfel, este excelent în cazul diferitelor boli respiratorii, inclusiv cronice, cum ar fi  bronşita şi astmul.

Aşadar, iată cum poate fi preparat acest ceai din plante:

Ingrediente:

  • 2 linguriţe de frunze de lumânărică
  • 1,5 pahare cu apă
  • 1-2 linguriţe de miere (opţional)
  • 1 linguriţă de mentă uscată (opţional)

Modul de preparare:

Se fierbe apa, apoi se adaugă, într-un infuzor, frunzele de lumânărică.

Se adaugă menta în apă, într-un filtru separat.

Lăsaţi ceaiul să se infuzeze timp de 15 minute, apoi adăugaţi miere pentru a îmbunătăţi gustul.

Acest ceai benefic poate trata toate tipurile de afecţiuni respiratorii şi, de asemenea, poate calma durerea şi congestia din cauza problemelor respiratorii cronice.

Autor text: Sănătos.tv

asthma free quit smoking magic

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.