Un argument adus deseori in criticarea rețetelor ce includ ceapă, usturoi si alte plante din familia Allium este că procesul încălzirii distruge o mare parte din alicina care generează efectele sale protectoare. Deși e parțial corect, știind cum să optimizezi usturoiul înainte să-l mănânci crud sau gătit va maximiza enzimele usturoiului și le va da cea mai mare șansa să supraviețuiasca preparării mâncării. Exista o rețetă simplă pe care o puteți folosi regulat în perioadele reci pentru întărirea sistemului imunitar.

Universitatea Washington a arătat că usturoiul este de 100 de ori mai eficient decât antibioticele în lupta împotriva bacteriilor patogene responsabile în mod comun de bolile alimentare. Potențialul sau antiviral este probabil și mai eficient.

Alicina, unul din cei mai valoroși compuși sulfuroș își păstrează forma pentru 2-16 ore la temperatura camerei sub forma purificată (extract). Când este în interiorul usturoiului pisat, alicina este valabila 2 zile și jumătate. Dacă lăsați puțin usturoiul tăiat înainte să-i schimbați temperatura (prin gătire) sau ph-ul (prin adăugarea unor alimente acide cum e lămâia), asta va permite ca enzimei alinaza din usturoi să lucreze in favoarea sănătății dumneavoastră. De exemplu dacă nu este mărunțit sau pisat, cercetările arată că doar 60 de secunde de expunere la microunde va face ca usturoiul să-și piarțial proprietățile anti-cancerigene.

Înainte să-l gătiți sau lăsați usturoiul pisat în suc de lămâie, lăsați-l să stea 10-15 minute pentru a-i maximiza efectul. Rețeta următoare are un timp de preparare minimal și beneficii maxime pentru sănătate, în special în sezonul rece. Le putem numi shot-uri pentru că sunt un cocktail benefic datorită constituenților benefici care ajută sistemul imunitar din interiorul unei jumătăți de lamâi, consumabil din câteva înghițituri. Recomandarea ar fi să consumați una sau două pe zi în perioada de plină activitate gripala când transmisiile virale sunt la maxim. (de obicei Ianuarie-Martie).

usturoiul

Shot din miere crudă, usturoi și lămâie
1 lămâie (de preferință organică)
1-2 căței de usturoi (depinzând de dimensiune)
1/8 de linguriță de boia de ardei iute de Cayenne
1 linguriță de miere (preferabil Manuka)

Pasul 1 – Tăiați lămâia în jumatăți
Pasul 2 – Stoarceți sucul de lămâie dintr-o jumătate și așezați într-un bol mic, pentru a fi utilizat în pasul 6
Pasul 3 – Feliați usturoiul și lăsați-l să stea minim 10 minute. Apoi adăugați-l la sucul de lămâie cu boiaua de Cayenne
Pasul 4 – Adăugați mierea și amestecați bine ingredientele.
Pasul 5 – Turnați amestecul în jumatatea de lămâie din care ați stors sucul.

Consumați produsul finit în întregime incluzând pulpa de lămâie. Țineți-o în mână ca și cum ați ține un fruct. Repetă rețeta peste 4 ore cu cealaltă jumatate.

Virușii urăsc informația asta așa că răspândiți-o

Sursa: http://www.undergroundhealth.com/

asthma free quit smoking magic

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…