fumat lasi de fumat

Potrivit datelor statistice, mai mult de jumatate din fumatori isi doresc sa se lase de fumat. Unii dintre ei duc ins alipsa unei motivatii suplimentare. Cu totii insa cunoastem cum stau lucrurile intr-adevar: fumatul este una dintre cele mai usor de prevenit cauze ale mortii premature. Renuntand acum la fumat, iti poti scadea considerabil sansele pe termen lung de a te imbolnavi de cancer la plamani, atacuri cerebrale si afectiuni ale sistemului cardio vascular. Sunt insa o multime de motivatii care au un caracter imediat si care in 20 de minute te vor face sa te simti alt om. In plus, tensiunea arteriala iti va scadea imediat, la fel si ritmul batailor inimii.
1. De dragul animalelor

Daca ai un animal in casa, renunta la fumat macar de dragul sau. Potrivit studiilor, aceste animale, supuse fumului de tigara, au sanse extrem de mari sa se imbolnaveasca de cancer si alte probleme respiratorii. Asadar, cu prima ocazie in care pisica ti se cuibareste in brate torcand, gandeste-te serios la toate aceste probleme pe care i le-ai putea cauza fara voie.

2. De dragul banilor

Mai ai nevoie de motivatii? Ce spui despre bani? Tigarile sunt din ce in ce mai scumpe si tot mai multi bani se duc pe acest viciu nesanatos. Incearca numai sa calculezi cati bani dai lunar pe tigari si incearca sa iti imaginezi ce altceva ai putea face cu aceasta suma. Nu e asa ca iti vine sa te lasi?

3. De dragul frumusetii

Fumatul nu numai ca iti fura ani din speranta de viata dar, iti va distruge si tenul, imbatranindu-l prematur si lasand loc aparitiei ridurilor inca de la varste la care acestea ar trebui sa existe doar in cosmarele noastre cele mai urate. Vrei sa traiesti mult si sa arati bine? Renunta acum. Cu cat o vei face mai repede cu atat mai bine.

4. De dragul aerului curat

Sunt motive bine intemeiate ca fumatorii sa stea cu alti fumatori. Fumatul iti va impregna hainele cu un miros urat, la fel si respiratia. Mai mult, va creste si riscul de Alzheimer. Nefumatorii care iti vor tine companie sunt si ei expusi, fumatul pasiv fiind una dintre cauzele importante ale cancerului pulmonar si a bolilor cardio vasculare.

5. De dragul siluetei

Daca iti inchipui ca recurgand la fumat vei reusi sa slabesti, te inseli amarnic. Potrivit unui studiu realizat in Finlanda, fumatorii care incep inca din adolescenta sa fumeze un minim de 10 tigari pe zi, ajung la maturitate sa fie predispuse obezitatii. Si vorbim despre femei in special, cele mia afectate de acest obicei nesanatos. Desi pana la urma nu s-a putut demonstra o legatura directa intre obezitate si fumat, mitul conform caruia “fumez pentru a nu ma ingrasa” a fost desfiintat pentru totdeauna.

sursa: lyla.ro

asthma free quit smoking magic

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.