România este pe punctul de a deveni focar de infecţie în Europa, la TBC. Este avertismentul primit din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Sîntem pe primul loc în Uniunea Europenă într-un clasament ruşinos al cazurilor de tuberculoză simplă şi pe locul 6 la îmbolnăvirile de tuberculoză multidrog rezistentă. S-a ajuns aici pentru că bolnavii sînt externaţi înainte de vreme şi ajung să-i îmbolnăvească şi pe alţii.

În Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti, din judeţul Prahova, fiecare salon ascunde mai multe poveşti de suferinţă. Şi totuşi, după o lună, bolnavul părăseşte spitalul. Aşa prevede legea. Iar cei care nu se tratează corect, devin un pericol pentru semenii lor.

Toţi respirăm, indiferent de statutul social, indiferent de locul în care mergem. Sîntem în pericolul de a ne infecta şi noi şi copii noştri. O persoană infectată, care nu se tratează, poate îmbolnăvi 10-15 oameni pe an.

Simptomele sînt banale şi pot fi confundate uşor cu cele de gripă: tuse persistentă, febră sau pierdere în greutate. „Debutul poate să semene cu al unei pneumonii, al unei viroze, cărora nu le dăm importanţă. Tuberculoza este o boală mincinoasă“, a spus medicul Gilda Popescu.

Tratamentul în cazul tuberculozei simple durează 6 luni şi costă în jur de 300 de lei. Persoana infectată trebuie să urmeze cu stricteţe tratamentul, pentru, ca după 3 săptămîni, să nu mai fie contagioasă. Dacă bolnavul nu îşi ia corect pastilele, bacilii devin rezistenţi la medicamente.

Tuberculoza multidrog rezistentă şi extensivdrog rezistentă începe să cîştige din ce în ce mai mult teren în România şi, evident, în UE. Şi copiii sînt vulnerabili, deşi se presupune că sînt protejaţi de vaccin.

În fiecare zi, în România, 3 copii sînt diagnosticaţi cu tuberculoză. Principala sursă de contaminare este chiar familia: un părinte sau o rudă care nu s-a tratat corect. Apoi, comunitatea şcolară: un educator sau un profesor tuberculos. În 2011, în România, s-au înregistrat peste 17.000 de cazuri noi de tuberculoză.

asthma free quit smoking magic

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…