fumatul la mâna a treia

Gazele și particulele impregnate în haine, piele, păr, respirație, mobilă, pereți și alte suprafețe mult după stingerea unei țigări se numește fumat la mâna a treia. E vorba de “fum pe care nu îl vezi, dar despre care nasul îți spune că există”, explică cercetătorii, care prezintă pericolele acestui tip de fumat.

Graffis spune că aceste toxine și particule se pot acumula în timp în mediul înconjurător și pot impune riscuri asupra sănătății. Ventilarea interioară îndepărtează circa jumătate din pulberii sedimentabili eliberați din vârful unei țigări. Gudronul și compușii de petrol care rămân în urmă se adună în tot mai multe straturi toxice. Potrivit unui studiu realizat de Georg Matt la Universitatea din San Diego, nicotina persistă într-o casă în care au locuit fumători chiar și dacă pereții sunt proaspăt vopsiți, s-au schimbat covoarele și s-a făcut curățenie în camere. Cercetările au arătat că fumatul nici măcar nu trebuie să aibă loc în interiorul unei case sau al unei clădiri pentru a lăsa în urmă sedimente toxice. În cadrul unui studiu pe mașini la mâna a doua, Matt a găsit praf contaminat pe bordul și în tapițeria mașinilor cu proprietari fumători care nu-și aprindeau țigările în mașină.

Deși e puțin probabil ca oamenii să fie afectați de aceste așa-numite toxine la mâna a treia, Timo Hammer, de la un institut pentru inovarea în materie de textile din Germania, spune că atingerea suprafețelor contaminate și ingerarea particulelor poate impune pericole asupra săntătății, mai ales dacă această expunere se extinde asupra unei perioade lungi de timp. Riscurile cele mai mari se răsfrâng asupra copiilor și oamenilor cu probleme cardiace sau respiratorii sau cu sisteme imunitare slăbite. Un anumit număr de compuși toxici ai fumatului la mâna a treia, cum ar fi formaldehida, benzenul sau arsenicul, sunt eliberați și în cazul fumatului la prima mână sau la mâna a doua, însă cercetătorii au găsit compuși mult mai puternici în reziduurile de mâna a treia, care nu sunt toate detectate de nasul uman. Nicotina, ingredientul principal al fumului de țigară, poate intra în reacție cu gaze precum ozonul sau oxidul de azot și forma compuși cauzatori de cancer. Pe măsură ce fumul se învechește, concentrațiile acestor compuși cresc.

Un studiu publicat anul acesta de Virander Rehan, de la Institutul de Cercetare Biomedicala din Los Angeles a observat că toxinele din fumul inhalat la mâna a treia au întrerupt dezvoltarea pulmonară la șobolani, iar despre compuși ai fumului de țigară precum plumbul se știe că întârzie dezvoltarea cerebrală la copii și că ar putea declanșa astmul.

Sursa: Huffington Post
Foto: Flickr/AMagill

asthma free quit smoking magic

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.