Pentru că nu întotdeauna dăm buzna la medic la orice durere de frunte, de gât sau senzaţie de nas înfundat, putem apela la câteva remedii naturiste “de urgenţă”.

Dna dr. Cristina Bălănescu, ne spune care sunt plantele care ne tratează de simptomele de gripă şi răceală.

3 remedii pentru nas

Senzaţia că îţi lipseşte aerul sau de uscăciune a mucoasei nasului este întâlnită frecvent în viroze, sinuzite, rinite alergice. Iată ce e recomandat:

Rădăcina de hrean. Se rade 1 linguriţă de rădăcină, peste care se toarnă o jumătate de linguriţă de oţet de mere şi 1 g de sare, se pune într-un recipient, se lasă acoperit 30 de minute, se consumă toată cantitatea o dată pe zi. Se ţine această cură 10 zile pe lună

Ulei de eucalipt. Într-un recipient se pune apă clocotită, în care se adaugă 4-5 picături de eucalipt. Se fac inhalaţii timp de 2-3 minute, o dată pe zi, seara, timp de 7 zile

Rozmarin. Se prepară o infuzie din 1 linguriţă de frunze la 200 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se beau 3 căni pe zi, 10-12 zile pe lună. Se pot face şi spălături nazale cu infuzia astfel obţinută.

Spanac pentru durerea de cap

Migrenele sau durerile de cap apar cel mai frecvent în afecţiuni precum sinuzitele, virozele sau rinitele. Se pot trata prin acupunctură, reflexoterapie, tratament homeopatic tratament fitoterapeutic.

Beţi 100 ml suc de spanac, 5 zile pe lună.

Masaţi fruntea cu ulei de sunătoare.

Preparaţi un amestec din oţet de ventrilică şi de mere. 100 g de ventrilică şi 500 ml oţet de mere, se recoltează vârfurile înflorite ale plantei, se mărunţesc, se pun într-un recipient împreună cu oţetul, se lasă la macerat timp de 14 zile, amestecându-se de două ori pe zi, se filtrează. Se pun pe frunte comprese îmbibate cu acest oţet, de 3-4 ori pe zi, şi se lasă 7-10 minute.

Extract de mlădiţă de arin alb. Se beau câte 50 de picături dimineaţa, după masă, timp de 21 zile; se face pauză 10 zile. Se poate relua de 3 ori.

asthma free quit smoking magic

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.