Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a derulat, împreună cu Ministerul Sănătății, un program de depistare precoce a tuberculozei.

Proiectul are o perioadă de derulare de cinci ani (martie 2018 – 2023) și este axat pe prevenirea, screeningul și diagnosticul tuberculozei (TB), inclusiv al tuberculozei latente, într-un grup țintă de 75.010 persoane la nivel național.

Se dorește identificarea bolnavilor în special din grupurile vulnerabile: persoane din comunități rurale, persoane fără adăpost, persoane care suferă de dependență de alcool, droguri sau alte substanțe toxice, respectiv persoane private de libertate sau aflate sub control judiciar.

Dr Beatrice Mahler
Dr Beatrice Mahler, managerul spitalului „Marius Nasta”

În acest context, managerul spitalului „Marius Nasta”, doctor Beatrice Mahler, a declarat pentru EVZ: „Tuberculoza se tratează! Diagnosticul este relativ ușor, dar condiția esențială este prezentarea din timp în fața medicului pneumolog pentru efectuarea unui examen radiologic și totodată a examenului de spută. Acestea sunt gratuite în România”.

România este pe primul loc în topul țărilor europene în ceea ce privește numărul cazurilor de tuberculoză. „Doar în anul 2018, au fost diagnosticați cu tuberculoză aproximativ 11.000 de pacienți adulți. Anul acesta, estimăm că numărul noilor pacienți va ajunge la 15.000”, a conchis dr. Beatrice Mahler, subliniind faptul că an de an se adaugă peste zece mii de noi diagnosticați. Foarte important, noi vorbim doar despre vârful icebergului, doar de bolnavii aflați în evidență.

Un raport european întocmit anul trecut arăta că majoritatea bolnavilor de tuberculoză nu merg la medic pentru diagnostic și tratament, deși boala este contagioasă.

În România, numărul real al bolnavilor nediagnosticați este de ordinul sutelor de mii.

sursa

asthma free quit smoking magic

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.