Sinuzita este infecţia membranei mucoase care acoperă interiorul foselor nazale şi sinusurile. Medicii susţin că această boală apare ca urmare a unei răceli, însă poate avea şi alte cauze precum rinită alergică, polipi nazali sau deviaţie de sept.

sinuzita

Specialiştii susţin că durerea şi presiunea la nivelul feţei, dar şi senzaţia de nas înfundat, sunt simptomele care ne arată clar că suferim de această boală numită sinuzită.

„Trebuie să ştim că diferenţa dintre răceală şi sinuzită constă în faptul că simptomele în cazul răcelii dispar în aproximativ 7 zile, însă în cazul sinuzitei durează mai mult, iar după 7 zile se agravează. În momentul în care observaţi apariţia unor secreţii nazale galbene sau verzui, dureri la nivelul frunţii, dureri în jurul orbitei sau dureri al nivelul obrajilor şi a incisivilor este indicat să mergeţi la medic pentru un consult de specialitate. Există două tipuri de sinuzită: acută (cu debut brusc) şi cronică (pe termen lung)“, a declarat Ramona Petcu, medic specialist ORL.   Cum ne dăm seama că boala (sinuzita) s-a instalat:

  • Aplicarea sau mişcarea capului uneori poate spori durerea facială şi presiunea. Astfel de simptome apar în cazul în care boala (sinuzita) începe să debuteze.
  • În momentul în care apare tot mai frecvent senzaţia de nas înfundat trebuie să vă puneţi un semn de întrebare. Aceste simptome apar în cazul sinuzitei.
  • Durerea la nivelul frunţii poate fi cauzată de inflamarea sinusului frontal, durerea în spatele ochilor poate fi produsă de inflamaţia sinusului sfenoidal, iar durerea din jurul orbitei este determinate de inflamaţia sinusului etmoid.

Medicii au mai declarat că sinuzita apare ca urmare a unei răceli, însă poate avea şi alte cauze precum rinită alergică, polipi nazali sau deviaţie de sept.

Sinzuita cronică apare din cauza unei infecţii virale şi se dezvoltă imediat. Durează 4 săptămâni, însă această boală poate să dispară într-o săptămână cu tratament. În cazul în care nu este tratată corespunzător poate duce la apariţia sinuzitei cronice.

Sinzuita cronică este o infecţie bacteriană şi este greu de tratat. Poate duce la apariţia modificărilor permanente ale membranei mucoase care căptuşeşte sinusurile şi duce la sinuzite repetate.

Persoanele care au fost diagnosticate cu sinuzită pot apela şi la tratamente naturiste.

  • Genţiana uşurează inflamatia mucoasei nazale şi a celei bucale. Este indicat să faceţi spălături nazale de 3-4 ori pe zi cu 12 ml tinctura de genţiană amestecată cu puţină apă, iar după 2 săptămâni o să observaţi reducerea intensităţii simptomelor.
  • Usturoiul are efect antibacterian şi poate fi consumat de trei ori pe zi. Peste un căţel de usturoi zdrobit se pun patru linguriţe de apă şi cu ajutorul unei pipete se pun câte zece picături din acest amestec în fiecare nară. Efectele sunt vizibile după câteva zile.
  • Hreanul este un remedial folosit în momentul în care aţi fost diagnosticaţi cu sinuzită. Trebuie pus într-un tifon şi aşezat în zona nasului timp de 15 minute. Produce un acces de lăcrimare şi de eliminare pe cale nazală a secretiilor care blochează sinusurile.
asthma free quit smoking magic

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.