Supraponderalii, risc foarte mare de deces din cauza Covid-19. Persoanele supraponderale sau obeze sunt prezente in numar mare în unitățile de terapie intensivă care trateaza pacienți cu Covid-19. Analizele au indicat o legătura puternica intre obezitate și riscul de complicații grave.

De 4 ori mai multe sanse de a muri din cauza Covid-19

Un nou studiu confirmă existența unui risc crescut de deces la pacienții care suferă de obezitate și de Covid-19. În scopul acestei cercetări, publicat în Analele de medicină internă, cercetătorii au urmarit 6.916 de persoane cu obezitate afectate de coronavirus.

Rezultat? Obezitatea joacă un rol important în riscul de deces din cauza Covid-19, în special la pacienții de sex masculin și populațiile mai tinere. De asemenea, este specificat faptul că pacienții supraponderali ar avea de patru ori mai multe șanse să moară în 21 de zile de la diagnosticare decât pacienții cu o greutate normală.

Supraponderalii, risc foarte mare de deces din cauza Covid-19. Disfuncție imunitară

Într-un raport al Centrului Național de Audit și Cercetare pentru Terapie Intensivă din Londra publicat în martie, cercetătorii britanici au descoperit deja că majoritatea pacienților internați la terapie intensivă erau afectați de excesul de greutate sau de obezitate, noteaza femmeactuelle.fr. Aproximativ șapte din zece pacienți erau obezi.

Față de numărul de cazuri alarmante de Covid-19 la persoanele supraponderale, comunitatea științifică a început să speculeze încă de la începutul epidemiei. Pentru Frédéric Altare, cercetător la Inserm Nantes, urmele eșecului imunitar nu trebuie exclus: „Știm acum că mulți pacienți obezi au o disfuncție imunitară. Dar la persoanele obeze, aceasta există ca o stare constantă de alertă a organismului care creează o suprainflamare permanentă.”

„Ar fi apoi un cerc vicios: acești pacienți care au deja capacități respiratorii slăbite se autodistrug cu limfocitele proprii. Acest fenomen singur ar putea justifica cazurile mai severe”, a explicat cercetătorul, potrivit sursei citate.

Covid-19: o legătură între obezitate și forme severe

Lucrările publicate în luna mai a anului trecut și realizate de o echipă de cercetători francezi de la Spitalul Universitar din Lille și Hospices Civils de Lyon, confirmă faptul că obezitatea ar înrăutăți starea pacienților afectați de Covid-19.

Publicat în revista The Lancet Diabet & Endocrinology, acest studiu a confirmat primele observații ale medicilor: persoanele care supraponderabilitate sau obezitate se află în prezent într-un număr deosebit de mare internati in spitale.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației Sfintele Mucenițe Ecaterina și Filofteia, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială, Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.