Ridichea este consumată în salate pentru gustul de „muștar” pe care-l are și folosită ca medicament natural pentru numeroase afecţiuni. 

te scapă de răceală

Este bogată în potasiu, fier, magneziu, vitaminele B şi C, are un rol important în menţinerea sănătăţii organismului, mai ales în sezonul rece.

De asemenea, ridichea neagră este recomandată în litiază biliară, insuficiență hepatică, în afecțiuni pulmonare, tuse, reumatism, artrită, astm bronșic, alergie și în unele boli de piele.  Are acțiune depurativă și energizantă, iar sub formă de sirop, curăță ficatul și rinichii de toxine, ajută la funcționarea normală a intestinelor, a stomacului și a vezicii biliare. 

Siropul de ridiche te scapă de răceală

Ridichea neagră este recomandată în răceală şi gripă. Tratează tusea seacă, cât și cea productivă. Siropul de ridiche neagră este indicat și copiilor. Se ia o ridichie neagră și se scobește la cotorul unde au crescut frunzele. Se face un cornet adânc, care se umple pe jumătate cu miere. Se lasă peste noapte, iar dimineața se bea siropul. De asemenea, o infuzie preparată din 50 g ridiche tocată, la 250 ml de apă clocotită, te poate scăpa de tuse. Se infuzează 15 minute, se filtrează și se beau câte 2 căni pe zi.

Curăță ficatul de toxine

Ridichea neagră detoxifică ficatul și contribuie la regenerarea celulelor hepatice. De asemenea, reglează producția și fluxul bilei și protejează ficatul și vezica biliară de infecții. Cei care doresc o mai bună funcționare a ficatului este indicat să consume ridiche neagră cât mai des. Sucul de ridiche se obține cu mașina de stors sucuri. Se iau câte 4-5 lingurițe pe zi. 

Reglează tensiunea arterială

Datorită conținutului de potasiu, ridichea neagră ajută la reglarea tensiunii arteriale și îmbunătățește circulația sanguină. Antioxidanții conținuți de ridiche scad nivelul colesterolului din sânge și previn cancerul. De asemenea, ridichea scade riscul de a fi diagnosticat cu o boală cardiacă. Introducerea în alimentația de zi cu zi a ridichei contribuie la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. 

Stimulează creșterea părului

Sucul de ridiche neagră întărește părul și stimulează creșterea. Sucul de ridiche ajută la controlul secreșiei de sebum și dă părului un aspect lucios și ferm. Se rade o ridiche neagră și se pune la fiert cu 2 pahare de apă, timp de 30 minute. Se răcește, se amestecă cu un gălbenuș și se aplică pe păr, 2 ore. Se clătește și se spală cu șampon.

asthma free quit smoking magic

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.