Pentru vindecarea si intretinerea sanatatii plamanilor se recomanda cateva ceaiuri medicinale si alimentare:

Ceai de busuioc

Busuiocul conține taninuri, mucilagii și ulei esențial, fiind de un real ajutor în tulburările căilor respiratorii. Ceaiul de busuioc are acțiuni antiseptice, antispastice și înlătură excesul de mucus din plămâni și bronhii. Îl pregătești dintr-o lingură de frunze și flori pe care le opărești în 250 ml de apă. Bei câte o cană de ceai după mesele principale.

Ceai de isop

Dacă suferi de afecțiuni cronice ale căilor respiratorii, apelează la ceaiul de isop, deoarece este  bronhodilatator și stimulent al secrețiilor bronhice. Îl prepari din 5-10 g de flori de isop la 250 ml de apă clocotită. Consumi câte două ceaiuri pe zi, până vezi îmbunătățiri.

Ceai de podbal

Este bun pentru sănătatea plămânilor, întrucât are proprietăți emoliente și expectorante. Ceaiul este indicat în afecțiunile pulmonare cronice și în astmul bronșic. Îl obții din 15 g de flori sau frunze peste care torni o cană cu apă fiebinte. Consumi la două ore câte o lingură de ceai.

Ceaiul de șovârv

Șovârvul este bogat în ulei volatil, timol și tanin și are proprietăți bronhodilatoare. În caz de tuse, astm ori bronșită, bea ceai de șovârv. Pentru prepararea acestuia ai nevoie de  15 g de vârfuri înflorite mărunțite la 200 ml de apă clocotită. Se iau trei-patru linguri de ceai înainte de masă.

Ceaiul de ciuboțica-cucului

Expectorant și calmant al tusei, ceaiul de ciuboțica-cucului este indicat în bronșite și pneumonii. Pui într-un vas 1 linguriță și jumătate de plantă, peste care torni 250 ml de apă clocotită. Bei câte două căni pe zi.

Ceaiul de măceșe

Pentru îmbunătățirea circulației de la nivelul plămânilor, consumă un ceai pe care îl pregătești dintr-un amestec din două lingurițe de măceșe și câte una de semințe de pătrunjel și rostopască la două căni de apă clocotită. Cura durează șase săptămâni, timp în care bei câte o cană de ceai de două ori pe zi, înainte de masă.

Ceaiul de nalbă

Pentru că planta are acțiune decongestivă și expectorantă, ceaiul care se obține din frunzele și florile uscate de nalbă este indicat în eliberarea mucozităților din căile respiratorii. Îl prepari dintr-o linguriță de plantă mărunțită la o cană de apă clocotită. Bea două căni pe zi, până te simți mai bine.

Ceaiul de cimbru

Conține ulei volatil, taninuri, mucilagii și substanțe amare, care ameliorează simptomele bronșitelor acute, a virozelor rspiratorii și a tusei. Ceaiul îl prepari dintr-o linguriță de plantă la o cană de apă fierbinte. Se beau două căni pe zi.

asthma free quit smoking magic

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.